Vappupuhe Leppävirralla 1.5.2022

On pitkä aika siitä, kun viimeksi olemme kokoontuneet viettämään vappuaamua yhdessä.

Sisältönä:

  • Ukrainan sota ja lasten kärsimys
  • Pohjois-Savon hyvinvointialue ja työntekijät
  • Leppävirran kasvun avaimet

Hyvät ystävät!

On pitkä aika siitä, kun viimeksi olemme kokoontuneet viettämään vappuaamua yhdessä.

Menneet kaksi vuotta ovat sisältäneet monia vaiheita rokotusten ansiosta pahimman teränsä menettäneen viruksen kanssa. Vaikka virusmuunnokset ovat yhä keskuudessamme yritämme parhaamme mukaan elää sen kanssa.

Koettelemukset ovat jatkuneet. Henkilökohtaisesti mustimman syntymäpäiväni koin 24.2. kun Venäjä käynnisti hyökkäyssotansa Ukrainassa. On selvää, että Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut. Itärajamme toisella puolella on maa, joka pitää naapurimaitaan etupiirinään ja on valmis käyttämään väkivaltaa sitä laajentaakseen.

Venäjän demokraattisen liikehdinnän lisääntyminen ja Putinin vallan kaatuminen olisivat parasta kehitystä. Venäjän kansan enemmistö on kuitenkin sulkenut silmänsä. En näe muuta tietä Suomen turvallisuuden takaamiseksi kuin Nato-jäsenyyden.

Olen syvästi iloinen tahdostamme auttaa niin Ukrainassa vielä oleskelevia kuin tänne paenneita. On ollut raskasta seurata Ukrainan kansalaisten ja erityisesti lasten kärsimystä. On tärkeää, että jokainen lapsi, joka sodan keskeltä tänne saapuu, saa mahdollisuuden kasvaa turvassa. Tehdään parhaamme sen eteen.

Hyvät ystävät!

Synkistä ajoista huolimatta meidän leppävirtalaisten elämä jatkuu. 2.3.2022 sain kunnian osallistua Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuutettuna ensimmäiseen kokoukseen. Kokonaisuus on laaja koskien sosiaali, terveys ja pelastuspalveluja vauvasta vaariin.

Sote-uudistuksen tavoitteita ovat saavutettavat, ennaltaehkäisevät, monialaiset ja vaikuttavat palvelut ja kustannustehokas palvelujärjestelmä. Muutoksessa paine vanhojen toimintatapojen säilyttämiseen on suuri. Vastassa on toimintakulttuuri, joka on tottunut ylittämään varansa kuntiin tukeutuen. Nyt varojen ylitys heikentäisi suoraan perustason palveluja. Näin ei voi olla.

Uudistus koskettaa yli 12 000 työntekijää. Tiedämme työntekijäpulan. Hyvinvointialueen toimintakulttuurin on oltava tervettä ja hyvää. Kyse on työhyvinvoinnista ja hyvästä johtamisesta. Hoitajien ja kuntatyöntekijöiden lakkovaatimukset ovat oikeutettuja ja itse lakko on työntekijän perusoikeus. Tästä pidämme kiinni.

Hyvät ystävät!

Leppävirran yrityskenttää on tuottanut iloa kunnallemme. Olen iloinen yrittäjäyhteisöstämme, jotka kunnialla edustavat meitä maailmalla. Yrittäjäystävällisyys merkitsee työpaikkoja ja uusia asukkailta. Heistä huolehtiminen on kunnan perustehtävä. Kilpailemme asukkaista ja kilpailun ratkaisee se, millaisen sujuvan arjen onnistumme palveluillamme tuottamaan. Älkäämme siis unohtako sivistystä ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä.  

Näillä sanoilla toivotan teille kaikille Hyvää vappua ja lempeää kevättä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: