Koronaelvytystä Vitostien kärkihankkeeseen

Lisätalousarvio on julkistettu ja merkittäviä asiat ovat kiitoslistalla näin Pohjois-Savon näkökulmasta. Lasten ja nuorten hyvinvointiin ja mielenterveyden eteen tehtävät satsaukset ovat sydämen asia. Liikenneinvestoinneista Kuopion ratapiha sekä vt 23 ansaitsevat rahoituksen. Nämä ovat merkittävä työllisyyttä edistävä ja näin elvyttävä toimi. Kuntien hätä on ilmeinen ja siihen reagoidaan. Riittävyys tarkastellaan kesäkuun aikana.

Oma ykköstoiveeni liikennepuolella on ollut valtatie 5 ja sen kehittäminen välillä Humalajoki-Palokangas.

Tämän hetkinen vilkas vitostie on monenlaisen liikenteen väylä. Sen jakaa raskas rekkaliikenne sekä joukkoliikenne, työmatkalaiset henkilöautoineen, koulutaksit sekä tien varren kylien välillä sukkuloivat pyöräilijät ja kävelijät. Humalajoki-Palokangas -väli koskettaa satoja tien varren asukkaita.

Kirjoitus on tehnyt tuloaan kevään ajan ja kesä herätti viimein asiasta kirjoittamaan. Soisalon Seutu julkaisi kirjoituksen (2.6.2020). Tässähän tämä:

Koronaelvystyspaketti liikenneväylien osalta on loppusuoralla tulevan viikon kuluessa. Nyt olisi mahdollista toteuttaa kauan odotettu vitostien hanke välille Palokangas-Humalajoki.

Pohjoissavolaisen elinkeinojen ja teollisuuden näkökulmasta hanke on välttämätön. Välttämätön se on myös vitostien varren asukkaan näkökulmasta.

Tämän hetkinen vilkas vitostie on monenlaisen liikenteen väylä. Sen jakaa raskas rekkaliikenne sekä joukkoliikenne, työmatkalaiset henkilöautoineen, koulutaksit sekä tien varren kylien välillä sukkuloivat pyöräilijät ja kävelijät. Humalajoki-Palokangas -väli koskettaa satoja tien varren asukkaita.

Omakohtainen kokemukseni tien vaarallisuudesta toteutui muutama vuosi sitten palatessani Kuopiosta etelään päin henkilöautolla kolmen lapseni kanssa. Kääntyessäni omalle kotitielle sain perääni kaksiosaisen rekan. Onni oli suuri kuljettajan huomatessa meidät ajoissa eikä syksyinen tie ollut sillä kertaa jäässä. Törmäys jäi töytäisyksi.

Vitostien varren asukkaat Leppävirran puolella ovat pyrkineet vuosia vaikuttamaan Pohjois-Savon Ely-keskukseen tien turvallisuuden parantamiseksi. Olemme hakeneet pyöräteitä, kääntymiskaistoja, ohituskaistoja sekä nopeusrajoitusten hidastuksia. Toivomme toimivaa joukkoliikennettä, ettei henkilöauton tarvitsisi olla ainoa vaihtoehto kulkemiseen.

Pyrkimykset törmäävät siihen, että tie halutaan 100 km/h nopeudella toimivaksi Kuopiosta Helsinkiin tai odotukseen siitä, että Humalajoki-Palokangas -väli jossain vaiheessa toteutuu ja rauhoittaa nykyisen väylän seututieksi. Olemme odottaneet tätä jo yli 10 vuotta. Näemme, että tällä alueella on suuri potentiaali tarjota rauhallista ja maaseutumaista asumista lähellä Kuopion kaupunkia. Kehityksessä ei päästä eteenpäin odottaessamme tämän hankkeen toteutumista.

Tämä pitkään odottanut tiehanke on saatava käyntiin, kun puhutaan maakuntien elvyttävistä toimenpiteistä. Sitä tarvitsevat pohjoissavolaiset elinkeinot ja vitostien varren asukkaat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: