Olen ehdolla aluevaltuustoon

”Haluan olla rakentamassa hyvinvointialuetta, jota johdetaan vahvasti väestön tarpeista ja tiedolla. Pohjois-Savon hyvinvointialueen johtavat arvot ovat palvelujen oikea-aikaisuus, peruspalvelut turvaava vakaa taloudellinen toiminta sekä asukkaiden osallisuuden edistäminen.”

Anne Aholainen, blogi 26.11.2021

Pohjois-Savon alueella tarvitsemme:  

  1. vahvemmat ja hyvään yhteistyöhön kykenevät perustason sosiaali- ja terveyspalvelut.
  2. kattavan lähipalvelujen verkon, jota digitaaliset ja etäpalvelut täydentävät.
  3. pelastustoimen kattavan verkon, joka turvaa pohjoissavolaisten asumisen.
  4. matalan kynnyksen palveluja sosiaali- ja terveysongelmien varhaisempaan ratkaisuun.
  5. toimivan ja innovatiivisen järjestökentän monipuolisten palvelujen tuottamisessa.
  6. jaksavan henkilöstön ja pikaisesti työvoimapulaa korjaavia toimenpiteitä.
  7. hyvät yhteistyö- ja neuvottelusuhteet kuntiin, joiden kanssa tarvitaan laajaa yhteistyötä lasten ja nuorten palveluissa, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä sekä kiinteistöissä.

Näistä asioista vaaleissa on kyse:

Mihin ajatukseni pohjautuvat?

Olen tehnyt työurani pienten asiakasryhmien asemaa edistäen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Asiakasryhmät ovat mielenterveys- ja päihdeasiakkaat sekä kehitysvammaiset henkilöt. Monet niistä haasteista, jotka näiden ryhmien kohdalla esiintyvät, toistuvat muidenkin asiakasryhmien kohdalla esimerkiksi nuorten mielenterveyspalveluissa ja vanhusten palveluissa.

Haasteita ovat erityisesti palvelujen siiloutuminen ja yhteistyön puute. Kiireettömän perusterveydenhuollon palvelun puute aiheuttaa sen, että palvelun tarvitsija joutuu päivystyskierteeseen. Asiakkaan palvelupolku muotoutuu rikkonaiseksi ”tulipalojen sammutteluksi” eikä varsinainen syy tule hoidetuksi.

Meillä on mahdollisuus tehdä paremmin. Haluan olla rakentamassa hyvinvointialuetta, jota johdetaan vahvasti väestön tarpeista ja tiedolla. Pohjois-Savon hyvinvointialueen johtavat arvot ovat palvelujen oikea-aikaisuus, peruspalvelut turvaava vakaa taloudellinen toiminta sekä asukkaiden osallisuuden edistäminen.

Jätetään toimimattomat käytännöt taakse ja varmistetaan poliittisessa päätöksenteossa hyvä uudistus.

Sinun on hyvä tietää seuraava

Lähteminen mukaan ei ole ollut helppo ratkaisu. Toimin parhaillani projektipäällikkönä Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa (POSOTE20). Omalla asiantuntija-alueella, osallisuuden edistämisessä ja järjestöyhteistyössä, olen mukana hyvinvointialueen valmistelussa. Työnantajani on Pohjois-Savon liitto. Työ on minulle tärkeää ja haluan tehdä työni niin hyvin kuin vain osaan.

Hain selkänojaa Kuntaliiton asiantuntijalta. Näin ensimmäisissä vaaleissa vaalikelpoisuutta tulkitaan laveasti, kun organisaatiota nimeltä Pohjois-Savon Hyvinvointialue ei vielä ole.

Kapeasti rajattu roolini valmistelussa sekä työsuhteeni määräaikaisuus tekevät ehdolle lähtemisen mahdolliseksi. Mikäli tulisin valituksi, joutuisin jääväämään itseni oman valmisteluni alla olevista asioista ja niiden käsittelystä.

Toivon, että olen luottamuksesi arvoinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: